Tulevat kohteet

Kesäkatu 2 – Syketalo, Helsinki

Auratum -konserniin kuuluva Auratum Asunnot Helsinki Oy rakennuttaa Töölössä sijaitsevaan, entisenä Yleisradion toimitalona toimineen rakennukseen asuntoja. Rakennus on laajuudeltaan noin 19 000 m².

Talo sijaitsee Töölössä aivan Sibeliuksen puiston ja Soutustadionin vieressä. Talossa toimi 1990-luvulle asti Yleisradio ja silloin se tunnettiin nimellä Kesäkatu 2. Talo on nykyisin toimistokäytössä ja siinä on pitkäaikaisena vuokralaisena Suomen Ympäristökeskus.

Auratum on ollut mukana kaavamuutosprosesissa ja kaavamuutos on vahvistunut toukokuussa 2017. Tavoitteena on muuttaa talo noin 150 asunnon kokonaisuudeksi lähivuosien aikana.

Auratum on rakennuttajana myös naapurissa sijaitsevalla Taivallahden Kasarmin alueella. Kokonaisuudesta odotetaankin kehittyvän merkittävä uusi asumisen keskittymä keskeiselle paikalle Töölöön.

Yliopistonkatu 5, Turku

Auratum Asunnot on tehnyt sopimuksen Asunto Oy Yliopistonkatu 5 kanssa asuinkerrostalojen toteuttamisesta. Asiaan liittyen on aloitettu kaavatyö koskien koko korttelin aluetta, ja valmiin kaavaesityksen arvioidaan olevan valtuuston hyväksyttävänä loppuvuonna 2018.

Auratum Asuntojen suunnitelmassa tontille rakentuu 4- ja 8- kerroksiset korkealuokkaiset asuinkerrostalot ja autopaikoitushalli.

Ota yhteyttä

  • Tämä kysymys varmentaa oletko ihminen ja estää siten automaattisia roskapostilähetyksiä.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.