Tulevat kohteet

Töölön Kesäkatu (Syketalo), Helsinki

Auratum -konserniin kuuluva Auratum Asunnot Helsinki Oy rakennuttaa Töölössä sijaitsevaan, entisenä Yleisradion toimitalona toimineen rakennukseen asuntoja. Rakennus on laajuudeltaan noin 19 000 m².

Talo sijaitsee Töölössä aivan Sibeliuksen puiston ja Soutustadionin vieressä. Talossa toimi 1990-luvulle asti Yleisradio ja silloin se tunnettiin nimellä Kesäkatu 2. Tämän jälkeen talossa on toiminut Suomen Ympäristökeskus.

Auratum on ollut mukana kaavamuutosprosesissa ja kaavamuutos on vahvistunut toukokuussa 2017. Rakennuksen muutostyöt ovat alkaneet.

Töölön Kesäkatu rakennetaan yhtiön omalle tontille. Taloon on tulossa kaikkiaan 146 huoneistoa. Ylimmän 8. kerroksen asunnot ovat terassiasuntoja, jotka sijoittuvat nykyisen rungon päälle. Muiden kerrosten asunnot on varustettu lasitetuilla parvekkeilla. Asuntojen koko vaihtelee n. 38 m2 kaksiosta n. 220 m2 asuntoon. Yhteistiloihin sijoittuvat mm. kuntosali, SPA osasto ja viihtyisät oleskelutilat. Töölön Kesäkadun Mechelininkadun päätyyn sijoittuu kaksi liiketilaa, jotka valmistuessaan jäävät taloyhtiön omistukseen. Talon hisseillä pääsee suoraan rakennuksen ja pihakannen alle sijoittuvaan autohalliin. Autohalliin ajetaan sisään rannan puolelta, Merikannontieltä. Yhtiön osoite on Merikannontie 5.

Auratumin asuntorakentamisen toimintapa on varata huolelliseen suunnitteluun riittävästi aikaa, koota hankkeelle osaava suunnittelutiimi ja varmistaa siten laadukas kokonaisuus. Pääsuunnittelijana toimiva Arkkitehtiryhmä A6 Oy keskittyy talon asuntosuunnitteluun. Kesäkadun avara ja osin suojeltu sisääntulokerros mahdollistaa upeat yhteistilat. Näiden tilojen suunnittelussa teemme yhteistyötä Puroplan Oy:n kanssa. Pihasta vastaa MA-Arkkitehtien (nyk. Sitowisen) Marja Mikkola.

Auratum on rakennuttajana myös naapurissa sijaitsevalla Taivallahden Kasarmin alueella. Kokonaisuudesta odotetaankin kehittyvän merkittävä uusi asumisen keskittymä keskeiselle paikalle Töölöön.

Ilmoittaudu postituslistalle allaolevan palautelomakkeen kautta tai osoitteeseen asunnothelsinki@auratum.com

Yliopistonkatu 5, Turku

Auratum Asunnot on tehnyt sopimuksen Asunto Oy Yliopistonkatu 5 kanssa asuinkerrostalojen toteuttamisesta. Auratum Asuntojen suunnitelmassa tontille rakentuu 4- ja 8- kerroksiset korkealuokkaiset asuinkerrostalot ja autopaikoitushalli. Kaava on vahvistettu ja suunnittelua jatketaan sen pohjalta. Rakentamisen aikataulu täsmentyy suunnitelmien tarkentuessa.

Ota yhteyttä

  • Tämä kysymys varmentaa oletko ihminen ja estää siten automaattisia roskapostilähetyksiä.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.