09.01.2024

Newil&Bau yhdistyy Auratum Asuntojen kanssa ja laajentaa Turkuun – Rausanne Oy:stä Newil&Baun osakas 

Newil&Bau laajentaa toimintaansa Turkuun ostamalla Rausanne-konserniin kuuluvan, laadukkaiden uudiskotien rakennuttamiseen erikoistuneen Auratum Asuntojen liiketoiminnan. 

Kaupan myötä Newil&Baun hankekanta nousee myyntiarvoltaan yli 650 miljoonaan euroon, josta on tällä hetkellä rakenteilla asuntoja noin 220 miljoonan euron arvosta. Joulukuun lopussa toteutetun liiketoimintakaupan yhteydessä Rausannesta tuli Newil&Baun osakas 15 %:n omistusosuudella. Kaupalla ei ole vaikutusta Auratum Asuntojen rakenteilla oleviin tai takuunalaisiin kohteisiin, vaan niiden vastuut säilyvät perustajarakennuttajilla eli Auratum Asunnot Turku Oy:llä ja Auratum Asunnot Helsinki Oy:llä, joiden omistus ei muutu. 

”Olemme innoissamme ensimmäisestä maantieteellisestä laajentumisestamme Turkuun, joka on Suomen elinvoimaisimpia kasvukeskuksia. Auratum Asunnot on asiakaslähtöisen laaturakentamisen pioneeri Suomessa, jolla on Suomen paras asiakastyytyväisyys ja erittäin vahva asema Turussa. Tästä olemme hyvin innoissamme, sillä korkojen nousun myötä laadun merkitys on korostunut ihmisten ostopäätöksissä”, kertoo Newil&Baun toimitusjohtaja Petri Ylivuori

Auratum Asunnoilta Newil&Baulle siirtyvä henkilöstö hoitaa jatkossakin Auratum Asuntojen nykyisten kohteiden rakennuttamista, myyntiä ja asiakaspalvelua. Yhtiöllä on käynnissä rakennusvaiheessa olevia hankkeita Turussa ja Naantalissa sekä vuosikorjausvaiheessa olevia kohteita Helsingissä ja Turussa. Uusia hankkeita kehitetään jatkossa Newil&Baun alaisuudessa. 

”On hienoa saada kumppaniksi saman henkinen toimija, jonka kanssa jatkamme toiminnan kasvattamista ja uusien hankkeiden kehittämistä. Newil&Bau on osannut luoda hienon brändin ja tuonut uudenlaista ajattelua asuntomarkkinaan. Hyvä asia järjestelyssä on myös se, että työ nykyisten asuntokohteidemme parissa jatkuu saman henkilöstön voimin eikä mikään asiakkaiden suuntaan muutu”, kertoo Rausannen toimitusjohtaja Arto Puolimatka

”Järjestelyn myötä pääsemme skaalaamaan design-kodin ja palvelut sisältävää tuotettamme, teknologia-alustaamme ja muita keskitettyjä toimintojamme uudelle markkina-alueelle. Tämä luo hyvää pohjaa tulevaisuuden kansainväliselle laajentumiselle. Olemme myös iloisia saadessamme Rausannen tukemaan kasvuamme osakkaana ja hankerahoituskumppanina”, Petri Ylivuori päättää. 

Yhtiöt eivät julkista liiketoimintakaupan kauppahintaa. 

Newil&Bau ja Auratum Asunnot yhdistyvät

Haastattelupyynnöt:
villiina.puustelli@newilbau.fi tai 045 134 2329

Lisätiedot aiheesta:
Petri Ylivuori, toimitusjohtaja, Newil&Bau
petri.ylivuori@newilbau.fi

Arto Puolimatka, toimitusjohtaja, Rausanne Oy ja Auratum Kiinteistöt Oy
arto.puolimatka@auratum.com