Primuksen sisustuskonsepteista huokuu arvokkuus ja eleganssi

Valokuvat: Linda Svarfvar

Sisustusarkkitehti Päivi Himanen loi Auratum Asuntojen Primus-kodeille kolme esteettisesti aikaa kestävää ja harmonista sisustustyyliä, joista asukas saa valita mieleisensä.

Turun historialliselle Kerttulinmäen alueelle, entisen kauppaoppilaitoksen tontille kohoava Primus on ulkoapäin jykevä ja vahva rakennus. Juuri siitä syystä sisustusarkkitehti Päivi Himanen halusi tuoda sisätiloihin kontrastiksi myös pehmeyttä ja kodikkuutta.

”Painotan suunnittelussa aina sitä, että nämä ovat koteja. Meitä on monenlaisia ja haluan, että sisustuskonsepteista löytyy jokaiselle omannäköinen ja sopiva koti”, Himanen selittää.

Vaikka sisustuskonseptit – Wivi, Alvar ja Erik – edustavat erilaisia maailmoja, niitä yhdistää alueesta huokuva historia. Sisustuskonseptien eleganssi ja vahvuus sopii suuren ja vaikuttavan rakennuksen henkeen.

”Haluan, että sisustuskonsepteista löytyy jokaiselle omannäköinen ja sopiva koti.”

”Kerttulinmäen sekä viereisten Yliopistonmäen ja Vartiovuorenmäen menneisyys inspiroi minua heti. Tuntui siis luonnolliselta, että konseptien nimet ammentavat samasta klassisen arvokkaasta maailmasta. Siten syntyivät Wivi, Alvar ja Erik, jotka johdattelevat meidät Suomen arkkitehtuurin ikiaikaisiin legendoihin.”

Wivi

”Puuterinhiekkainen, utuinen maailma luo lämpimän kehyksen arkeen.”

Wivi on konsepteista lempein ja pehmein. Lämpimän hienostuneet sävyt ja sirot yksityiskohdat antavat sielukkaan sävyn asumisen taustalle. ”Wivin puuterinhiekkainen, utuinen maailma luo lämpimän kehyksen arkeen, lepoon ja juhlaan. Se voisi sopia esimerkiksi määrätietoiselle, ympäröivästä maailmasta kiinnostuneelle ihmiselle”, sisustusarkkitehti kuvailee.

Erik

”Henkilölle, joka suosii värejä sisustuksessaan.”

Erik on rauhallisen viileä ja minimalistinen sisustuskonsepti. Kevyt, toiveikas ja helposti lähestyttävä kokonaisuus saa kodin sisustuselementit ja taiteen hehkumaan. ”Erik on hyvä tausta mille tahansa. Se sopii henkilölle, joka käyttää paljon värejä sisustuksessa tai vaihtaa värejä ja kuoseja vuodenajan mukaan”, Himanen sanoo.

Alvar

”Ikiaikainen ja klassinen sisustus niille, jotka kaipaavat viipyilevää ja arvokasta tunnelmaa”

Alvar edustaa klassisten materiaalien hillittyä charmia. Tumma puu ja pähkinäisen kaneliset murretut sävyt tuovat kotiin eleganssia ja arvokkuutta, joka on samanaikaisesti modernia ja ajatonta. ”Alvar on ikiaikainen ja klassinen sisustuskonsepti. Se sopii henkilölle, joka kaipaa viipyilevää ja arvokasta tunnelmaa kotiinsa”, Himanen pohtii.

”Moni kaipaa nyt lämpimiä sävyjä, kodikkuutta ja helposti lähestyttävää tilatunnelmaa”

Suopea ja salliva maailma, jossa yhdistellään ennakkoluulottomasti eri elementtejä, on tätä päivää sisustuksessa. ”Puu on selkeästi nouseva trendi, erityisesti tumma puu ja lämpimät sävyt”, Himanen kertoo. ”Ajattomuus, klassiset muodot ja tietynlainen keveys ovat tällä hetkellä pinnalla.”

Tämä näkyy hyvin Primuksen sisustuskonsepteissa, joissa ei käytetä viime vuosina yleisiä valkoisia pintoja.

”Moni kaipaa nyt lämpimiä sävyjä, kodikkuutta ja helposti lähestyttävää tilatunnelmaa”, Himanen kuvailee. Tätä hän on pyrkinyt toteuttamaan Kerttulinmäen kodeissa, jotka ovat esteettisesti aikaa kestäviä ja harmonisia kokonaisuuksia.

Sisustusratkaisuissa näkyy myös laadun ja pitkäikäisyyden korostaminen. Koteihin on haluttu valita todella hyvät ja kestävät, kotimaiset materiaalit. ”Myös sitä on korostettu, että pintojen täytyy olla helposti puhdistettavissa ja huollettavissa. Ei haluta liian arkoja pintoja, vaan on panostettu elämää kestäviin materiaaleihin”, Himanen muistuttaa.