Asumismukavuus syntyy yksityiskohdista 

Sopiva lämpötila, automaattisesti syttyvät valot ja korkealuokkaiset materiaalit. Esimerkiksi näistä pienistä yksityiskohdista syntyy ylellinen asumismukavuus. 

Asumismukavuus ei tarkoita vain loppusilausta valmiille asunnoille, vaan se huomioidaan pohjapiirroksista lähtien. 

”Kodin on näytettävä miellyttävältä niin asukkaasta kuin vierailijoistakin. Se edellyttää, että kaikki mahdollinen tekniikka piilotetaan seinien taakse. Esimerkiksi lämmityspattereiden sijaan suosimme lattialämmitystä”, kertoo Auratumin Helsingin-aluejohtaja Janne Hietala

Korkealuokkainen talotekniikka ja siihen liittyvä automatiikka tuovat helppoutta: ne huolehtivat lämpötilan sellaiseksi kuin asiakas haluaa. Auratumilla on hyvin erityyppisiä kohteita: Turussa tehdään uudistuotantoa ja Helsingissä saneerataan arvokiinteistöjä. 

Saneerauskohteissa ratkaisuja tehdään talon ehdoilla – toisinaan ne myös mahdollistavat jotain uutta. Esimerkiksi Munkkiniemen Koneeseen oli sen korkeuden vuoksi mahdollista toteuttaa kattoviilennys. Se tuo asuntoon tasaisen, vedottoman viilennyksen. 


Uusille ratkaisuille pidetään aina ovet auki, kunhan niiden toimintavarmuudesta on näyttöä. 

Käytännöllisyys ja kauneus kulkevat pohjapiirroksissa käsi kädessä. Asunnoissa on paljon säilytystilaa, isot parvekkeet ja jos mahdollista, lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat. Omaa rauhaa rakastaville hiljaisuuden varmistaa hyvä äänieristys lattiassa, katossa ja seinissä. 

Myös esteettömyydestä huolehditaan vaatimuksia laajemmin. Kun hissi tulee alas autohalliin asti, ovet ovat sähkötoimiset ja valot syttyvät liiketunnistimen avulla, autohallista pääsee kotiin helposti – tällaiset ratkaisut ilahduttavat myös silloin, kun kädet ovat täynnä kantamuksia. 

Yksi tärkeä asumismukavuutta lisäävä tekijä ovat asukkaiden yhteiset tilat. Kohteissa aulatilat ovat avaria ja näyttäviä – ne toivottavat tervetulleeksi niin asukkaat kuin vieraatkin.  

Rakentamisessa yhteisöllisyys on nousussa ja yhteisiä tiloja vaaditaan monesti tontin kaavassa. Auratumilla se voi tarkoittaa esimerkiksi yhteissaunoja, kuntosaleja ja kerhotiloja.  

”Toiset viihtyvät yhteistiloissa päivittäin, toiset piipahtavat satunnaisesti. Haluamme tarjota asukkaille laadukkaat ja viihtyisät yhteistilat”, Janne Hietala päättää. 

Autohalleissa on reilusti autopaikkoja ja sähköautojen latauspisteitä asukkaiden käyttöön.
Autohalleissa on reilusti autopaikkoja ja sähköautojen latauspisteitä asukkaiden käyttöön.