14.09.2021

Auratum Asuntojen ja Turun Kauppaopetussäätiön kiinteistökaupalle sinetti

Turun kauppaoppilaitoksen paikalle 160 uutta korkeatasoista keskusta-asuntoa

Auratum Asunnot Turku on ostanut Turun Kauppaopetussäätiöltä osoitteessa Kellonsoittajankatu 9–11 sijaitsevan entisen kauppaoppilaitoksen kiinteistön. 

Auratum Asunnot Turku on aloittanut Turun Kellonsoittajankadulle nousevan Asunto Oy Primus -yhtiön suunnittelun kaavavaiheessa käydyn arkkitehtikilpailun voittajan Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy:n kanssa.

– Auratum Asunnot Turku Oy:n tavoitteena on käynnistää asunto-osakeyhtiön uudisrakentaminen kesällä 2022 entisen kauppaoppilaitoksen kiinteistön paikalle. Alustavien suunnitelmien mukaan Primukseen on tulossa noin 160 asuntoa, kertoo toimitusjohtaja Petri Reunanen.

Asuinrakentamisen mahdollistava kaava tuo korkealaatuista asumista keskustaan.

Kaupan taustalla on Auratum Asuntojen ja Turun Kauppaopetussäätiön vuonna 2017 solmima yhteistyösopimus koskien kauppaoppilaitoksena tunnetun kiinteistön kaavakehitystyötä. Hanke siirtyi Auratum Asunnot Turku Oy:n omistukseen, kun Turun kaupungin vahvisti asuinrakentamisen mahdollistavan kaavan kesällä 2021. 

– Etsimme aktiivisesti Turun keskustan tuntumassa sijaitsevia asuntorakentamisen mahdollistavia tontteja. Kohteen sijainti on meille Auratum Asunnoilla erityisen tärkeä, sillä haluamme toteuttaa korkealaatuista asumista. Yhteistyö Turun kaavoituksen kanssa on sujunut Kellonsoittajankadun hankkeessa erinomaisesti, sanoo Petri Reunanen.

Turun Kauppaopetussäätiön omistuksessa olleessa rakennuksessa toimi viimeksi Turun ammatti-instituutin liiketalouden ja kaupan suomenkielinen koulutusala ja informaatiotekniikan ruotsinkielinen koulutusala. 

Vuonna 2015 Turun kaupunginvaltuusto linjasi, että opetus siirtyy Kellonsoittajankadulta kaupungin omiin tiloihin Ruiskadun koulukiinteistöön. Turun kaupungin vuokrasopimus kiinteistöstä päättyi syksyllä 2020.

– Turun Kauppaopetussäätiön tarkoituksena on edistää suomen- ja ruotsinkielistä kaupallista opetusta, opiskelua ja tutkimusta turkulaisissa oppilaitoksissa ja korkeakouluissa. Kun opetus Kellonsoittajankadun kiinteistössä loppui, tilat kävivät säätiölle tarpeettomiksi ja niistä päätettiin luopua, kertoo Turun Kauppaopetussäätiön hallituksen puheenjohtaja Paula Palmroth kaupan taustoista.