27.12.2017

Taloustutkimus tutki: laatu, osaaminen ja palvelu Auratum Asuntojen vahvuuksia

Auratum Asunnot selvittää kohdekohtaisesti jokaisen valmistuneen asuntokohteen asiakastyytyväisyyttä.

Taloustutkimuksen toteuttaman tutkimuksen tavoitteena on antaa konkreettista tietoa asiakkaiden kokemuksista asuntokaupan, luovutuksen ja jälkihoidon suhteen. Samalla saadaan konkreettisia vinkkejä palvelun ja asunnon kehittämisen osalta. Tutkimus on toteutetaan puhelinhaastatteluna, ja korkea vastausprosentti kertoo, että Auratum Asuntojen asiakkaat ovat hyvin sitoutuneita antamaan palautetta.

Vuosien mittaan tehtyjen tutkimusten tulokset ovat samansuuntaisia ja erottuvat Taloustutkimuksen tutkimuskannassa omana kärkenään. Tutkimuksen päämittareiden, kokonaistyytyväisyyden ja suositteluindeksin tavoitetasoa on merkittävästi nostettu Auratumin Asuntojen osalta, siitä huolimatta tavoite ylitetään. Esimerkiksi kun mitataan kokonaistyytyväisyyttä asunnon hankintaan, kaikki Auratumin rakennuttamat kohteet sijoittuvat tuloksissa asteikon korkeimmalle tasolle. Sama koskee kysymystä koskien suositteluhalukkuutta ystävilleen. Muina vuosi vuodelta vahvoina tekijöinä nousevat asunto kokonaisuutena, laatu ja yksityiskohdat sekä palvelu ja yhteydenpito rakentamisen aikana.

Tuoreimpana tutkimuksena on valmistunut Töölön Pasuunan asiakastyytyväisyystutkimus. Tulokset ovat edelleen samalla korkealla tasolla. Tuloksissa on paljon avoimia vastauksia, joissa korostuvat laatu, luottamus, oikea palveluasenne, kuuntelemisen taito sekä yhteydenpito rakentamisen aikana. Töölön Pasuuna on erityinen asuntokokonaisuus, ja on mukava huomata, että sinne muuttaneiden asukkaiden arvostuksissa sijainnin rinnalle nousee myös rakennuksen historia ja alueen ainutlaatuisuus.

Tutkimustulosten kehittämiskohteita kuunnellaan erityisen tarkalla korvalla. Kehittämistoiveet on viety käytäntöön, ja tulokset näkyvät jo seuraavassa tutkimuksessa korkeampana arvosanana.

Auratum Asunnot kiittää asiakkaitaan arvokkaasta palautteesta. Asiakkaan mielipide on meille tärkeä, myös kaupan jälkeen.